Matchrapport Herrar B

Ravi IF – Önneköps IF 3-5 (1-3) 24 augusti 2008, omg 17

Tabell och ligor efter omgång 15 + 19:
Esperöd har blivit uteslutet, varför ÖIF blivit av med en match och ett mål (Conny).

Rapport:
Efter 2 raka förluster så var vi väldigt sugna på en trepoängare. Dagens motstånd Ravi hade inte så mycket att sätta emot och efter 90 minuter så stod vi som segrare med 5-3. Eftersom det hade regnat konstant i 48 timmar så var vi lite oroliga för underlaget, men den fina gräsplanen var alldeles utmärkt att lira fotboll på.

Ravi började matchen med en oerhörd hög press, men det skulle visa sig att det bara varade i 15 minuter, sen så började vi få igång vårt fina passningsspel. Vi höll bollen på marken och nu blev det Ravi som fick börja jaga boll istället. Vi tar ledningen på en hörna genom Glenn Malmros, han slår till bollen med vänsterfoten, bollen går 10 meter upp i luften och seglar in i målet. Tyvärr varar bara glädjen i 5 minuter, efter en grov markeringsmiss så kan Ravi kvittera helt ostört inne i straffområdet.

Men vi fortsätter att rulla på med vårt fina passningsspel och efter 30 minuter så kommer Antonio fri med målvakten. Han fintar och fintar tills Ravis målvakt var uppe på järnvägen, och då rullar han bollen enkelt i mål. Några minuter senare så jobbar Ceder också fram ett friläge, målvakten räddar men Antonio var vaken och tryckte in returen, 1-3.

Andra halvlek blev inte riktigt lika bra spelmässigt, men inledningsvis så var det vi som var klart bättre. Vi ägde mycket boll men de riktigt heta chanserna uteblev. Därför kändes det lite onödigt när Ravi reducerade efter 60 minuters spel. (Återigen slarv från vår sida) Efter detta mål så sjönk vi lite för långt ner i banan och det blev betydligt svårare för oss att föra spelet. Ravi vaskade om lite i formationerna och fick lite bättre tryck på oss. Men efter 75 minuter så jobbar våra två duktiga inhoppare (Jens och Erik) fram bollen på högerkanten, Jens avancerar in i straffområdet och friställer Ceder som kan trycka in 2-4. Ravi reducerar ytterligare en gång, men med ett par minuter kvar så trycker Antonio in sitt tredje mål för dagen med en riktig kanon i nättaket. 3-5.

Till slut så tycker jag att vi vinner helt rättvist, deras mål är ganska enkla att göra då vi har alldeles för dålig press på motståndaren. Där måste vi bli klart bättre om vi ska hänga med dom andra lagen i toppen. Idag hade Danne fått ett par återbud och därför så var vi tvungna att använda 2 startspelare (Robin o Kenneth) från fredagens härliga derbyvinst mot Hörby. Men dom behövde bara spela de första 45 minuterna. Skönt att ha en så bred trupp.

Idag var det många som var duktiga, förutom dom som fick bollar så vill jag plussa för våra ungtuppar Erik Mace och Jens Strand. Helt respektlöst så går dom in i varenda närkamp utan att vika ner sig. Imponerande!

Närmast väntar match mot Rörum på söndag, då kan det visa sig att vi spelar seriefinal. Väl mött!

(Rapporten är skriven av Tonny Nyman, 24 augusti 2008)